Frostfrit sommerhus

Mange sommerhuse bliver i dag lukket ned om vinteren, det skal forstås på den måde, at man lukker for vandet og åbnerhanerne, tømmer toilettet og slukker for varmen, og sådan står sommerhuset så hele vinteren. Alle ved som bekendt, at et kun har bedst af at man bor i det, egentlig betyder det ikke så meget om man er der eller ej, men huse har generelt ikke godt af, at blive frostkolde indenfor.

Det er for dyrt at varme op

Det koster penge at lade varmen køre, og det er selvfølgelig den åbenlyse årsag til at man lukker ned om vinteren, men det behøver ikke længere være sådan at det koster en bondegård at holde sommerhuset kørende om vinteren.

Varmepumper er i stigende grad blevet en populær varmekilde, og de har faktisk også fået deres berettigelse på markedet. De kan nemlig i bredt omfang varme både helårs og sommerhuse op billigt. Man siger at de bedste varmepumper på markedet kan varme et sommerhus op 5-6 gange billigere end man kan med den traditionelle el-varme, så kan man hurtigt regne ud hvad der sker med en el regningen på 20.000 kr. ved et skifte til en god og billige varmepumpe.

Hvis man har lidt penge på kistebunden, så kan det samtidigt være en god investering med solcelle anlæg på sommerhuset, på den måde kan du få det varmet gratis op hele vinteren, og måske endda tilmed tjene lidt penge på ordningen ved at sælge strømmen til dit elselskab.

Stigende el priser har sat mange sommerhus til salg

Det lyder måske lidt underligt, men det er faktisk sådan, at mange har måtte sætte deres sommerhus til salg pga. de stigende el priser. Det er ikke el priserne alene der er årsag til det stigende udbud af sommerhuse, men sammen med finaskrisen spiller det en klart afgørende rolle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *