Jordvarme – 3 gode grunde

Der er mange gode grunde til at installere et jordvarmeanlæg, men hvis du skal tjene penge på jordvarme, skal du have det rigtige anlæg og det skal installeres korrekt. Desuden bør du have styr på både tilskud og tilladelser. 

For de flestes vedkommende er prisen og tilbagebetalingstid de afgørende faktorer når valget om at investere i jordvarme tages. Dertil kommer at man med et jordvarmeanlæg er mindre påvirkelig overfor prissvingninger og prisstigninger på el. Med jordvarme udnytter man nemlig den leverede el til at drive en varmepumpe – og da de fleste nyere jordvarmeanlæg kører med en med effektivitetsgrad (COP) på minimum 1:4, så får man for hver 1 kWh varmepumpen bruger  4 kWh ud i boligen i form af varme.

Et jordvarmeanlæg koster mange penge, og det kræver viden og erfaring at installere det. Derfor er det en god ide at kigge på flere leverandører, før du skriver under. Du kan starte med at bestille tre gratis tilbud og kigge på tilbudsgivernes hjemmeside bagefter. Der er nogle ting, som installatøren bør leve op til.

Medlem af varmepumpeordningen

Det er ikke lovpligtigt for en leverandør af være medlem af varmepumpeordningen, men det er godt for dig, hvis han er. Medlemmerne af ordningen har nemlig kurser i at beregne og planlægge det bedste jordvarmeanlæg til dig. Desuden får du to års reklamationsret på anlægget, hvis installatøren er med i ordningen. Installatørerne skriver på deres hjemmeside, om de er medlem af ordningen.

Erfaring med jordvarmeanlæg

Øvelse gør mester, og det gælder også for jordvarmeanlæg. Det er i din interesse, at der hverken er forsinkelser eller fejl på dit anlæg, og du skal have de tilladelser og tilskud, som ligger i loven. Derfor er det godt at vælge en installatør med erfaring på området. Heldigvis skriver mange installatører på deres hjemmeside om de opgaver, de har løst.

Rådgivning om husets installationer

Hvis I skal have mest muligt ud af jeres anlæg, skal I måske skifte radiatorer og måske skal I også isolerer en del af huset. Derfor skal jeres leverandør ikke bare vide meget om sine jordvarmeanlæg, men også være godt inde i, hvad det betyder for jeres varmesystem. Fx gør det en forskel om I også har gulvvarme i en del af huset.

Byg Garanti dækker hos private

Det er altid en god ide at tjekke, at din installatør er dækket at Dansk Byggeris ordning Byg Garanti. Den ordning giver private forbrugere garanti efter arbejdet er færdigt, og den dækker sjusk, fejl og mangler op til 100.000 kroner inklusive moms. Efter arbejdet er færdigt, dækker garantien i op til tre år for synlige fejl og op til ti år for skjulte fejl. Ordningen er gratis for dig.

Læs mere

Vi har  skrevet en række artikler om installation af jordvarme og varmepumper:

[custom_list type=”arrow”]

[/custom_list]
[box type”normal”]

Få gratis tilbud

Vi har etableret et samarbejde med 3 Byggetilbud, hvor du helt gratis kan bestille tilbud på installation af jordvarmeanlæg – på den måde får du både kontakt med kompetente leverandører og får en idé om prisen på netop dit jordvarmeanlæg.

[button link=”http://vedvarende-energi.dk/samarbejde/3byggetilbud” type=”big” color=”green” newwindow=”yes”] Bestil tilbud på jordvarme[/button]
[/box]

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *